Bakos Szabolcs UI/UX Designer portfóliója

Gyakori kérdések

Amennyiben kérdéseid lennének, nézz szét ezen az oldalon, az alábbi sorok biztosan a segítségedre lesznek!

Mennyiért dolgozol?

1

Ez egy jó kérdés, hiszen mindenki szereti tudni mennyibe kerülnek a dolgok. Az én szolgáltatásaim árai mindig az adott projekttől függenek, hiszen minden projekt más. Egy weblap elkészítésének ára sok különböző tényezőn múlik. Amennyiben konkrét projekttel szeretnél megkeresni, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot és a konkrétumok után fogok tudni árat mondani.

Mennyibe kerül egy weblap?

2

Egy minőségi weblap nem olcsó dolog, hiszen a minőségnek ára van. Ha engem bízol meg, akkor az első pixeltől az utolsóig mindent én készítek el. Nem használok másoktól átvett ingyenes, vagy fizetős dizájn sablonokat. Minőséget kapsz és a weblapod nem egy lesz a magyar tömeggyártott weblapok közül.

Fix áron, vagy óradíj alapon dolgozol?

3

Általában fix áron. Minden egyes projektnél felmérem az igényeket és utána adok árajánlatot. Természetesen óradíjon is szoktam dolgozni, főleg akkor ha ügynökségeknek vagy csapatoknak dolgozom külsősként egy projekten.

Mennyi előleget szoktál kérni?

4

Általában 50% előleget szoktam kérni, mely a szerződés aláírása után kerül kifizetésre. A projekt költségének fennmaradó 50%-a az ügyfél jóváhagyása után történik a projekt zárásnál. A digitális forrásfájlok a teljes összeg kifizetése után kerülnek a megbízóhoz.

Miért van szükség az előlegre?

5

Az előleg biztosítja számomra, hogy megfelelő mennyiségű időt tudjak a projektre szánni. Az előleg természetesen a megbízót is szorosabb együttműködésre készteti a projekttel kapcsolatban. Előleg nélkül nem vállalok el projektet.

Milyen szolgáltatásokat nyújtasz?

6

Főleg céges weblap készítéssel és az ehhez kapcsolódó szolgáltatásokkal foglalkozom. Időm nagy részében cégeknek tervezek reszponzív weblapokat. Offline, print tervezéssel kapcsolatos munkákat ritkán szoktam vállalni. Amennyiben kíváncsi vagy milyen szolgáltatásaim vannak, akkor ezen az oldalon megnézheted!

Egyedül dolgozol?

7

A design munkákat, tervezési folyamatokat mindig egyedül végzem. Természetesen amennyiben nagyobb kapacitásra van szükség nem probléma. Kapcsolatban állok a szakma legjobbjaival, egyéb szabadúszókkal.

Ügynökségeknek is dolgozol?

8

Természetesen ügynökségeknek is szoktam dolgozni. Általában webdesign és front-end szolgáltatásokat szoktam vállalni ügynökségek számára. A design terveket briefing és hálótervek alapján szoktam elkészíteni, a front-end kódolást pedig PSD-k alapján. Ügynökségtől vagy? Vedd fel velem a kapcsolatot.

Hogyan szoktál dolgozni egy projekten?

9

Első körben konzultációt tartok az ügyféllel. Ezután az igények felmérése következik, kutatást tartok a projekttel kapcsolatban. Ha az ügyfél rendelkezik drótvázakkal, megkezdem a design elkészítését. Ha nem rendelkezik, akkor további konzultációt követően drótvázakat készítek és csak utána kezdek hozzá a design tervezésnek. A design elkészülte után a fejlesztési szakasz következik, majd a publikálás. Amennyiben kiváncsi vagy a konkrét munkamódszeremre itt olvashatsz a konkrét munkafolyamatokról.

Sitebuild, front-end tipusú munkákat is vállalsz?

10

100% hibamentesen kódolok HTML-ben és CSS-ben, valamint kapcsolatban állok a piac legjobb sitebuildereivel. Profi sitebuilderre van szükséged? Vedd fel velem a kapcsolatot.

Be tudsz hozzánk ülni dolgozni?

11

Nem probléma. Több projekten is dolgoztam már úgy, hogy az ügyfélnél lokálisan kellett dolgoznom dedikált csapattal, egy meghatározott projekt szakasz erejéig.

Mennyi időn belül készül el egy weblap?

12

Minden a projekt nagyságától függ. Általában egy átlagos főoldal és aloldal design tervei egy hét alatt megvannak. Több oldalas weblapok tervezései akár hónapokig is eltarthatnak.

Azonnali kezdésű munkát szoktál vállalni?

13

Felfogásom szerint a jó munkához, felkészülés és idő kell. A kapkodás semmi jóra nem vezet. Ha "tegnapra" kéne elkészülni egy munkával, sajnos nem én leszek az embered.

Mondanál pár szót magadról?

14

Bakos Szabolcsnak hívnak, díjnyertes szabadúszó webdesigner vagyok. Több, mint 17 éve foglalkozom webes felületek tervezésével, ezen belül is a letisztult, szabványos céges weblapokra, vállalati portálokra, webes applikációkra fókuszálva. Amennyiben szeretnél rólam többet megtudni, itt bővebb információt kaphatsz rólam.

Kiknek dolgoztál eddig?

15

Tőkeerős kis és közép cégeknek készítek weblapokat, valamint nagyvállalatoknak szoktam bedolgozni tanácsadóként, digital art directorként. Ügynökségeken keresztül főleg nagy cégek, vállalatok portáljain, intranetjein dolgoztam. Kíváncsi vagy a munkáimra, illetve hogy kiknek dolgoztam eddig? A portfólió oldalamon megtalálod a szükséges információkat!

Mennyi szabad kapacitásod van jelenleg?

16

Ez állandóan változó. A megfelelő minőség nyújtása miatt egyszerre csak limitált számú projeketet tudok vállalni. Vedd fel velem a kapcsolatot és kiderül mennyi a kapacitásom.

Milyen típusú megbízásokat nem vállalsz?

17

S.O.S vagy azonnali kezdésű projekteket ritkán vállalok. Mások által megkezdett, bedőlt munkákat csak kivételes esetekben veszek át. Szerencsejáték és felnőtt tartalmú oldalakat nem áll módomban vállalni. Flash programozással, banner készítéssel nem foglalkozom.

Dolgozzunk együtt!

Amennyiben konkrét webdesign projekttel szeretnél megkeresni, vagy szeretnél velem együttműködni, kérlek vedd fel velem a kapcsolatot. Dolgozzunk együtt egy sikeres projekten!